Wednesday, August 26, 2009

Exora or Night Rider

Finally dapat jugak keta baru setelah berangan - angan nak beli kereta Innova la, Avanza lah dan macam - macam lagi MPV yang ada. Itu bukan keta aku pun sebenarnya..kete family.. keta tu telah di konker oleh bapak aku sekarang ni. Bila dah di konker oleh beliau macam - macam lah yang dia buat, dah jadi macam keta *&%#@*. Segan tau bila dah jadi keta macam tu segan sangat. Accessories terlalu padat dan terlalu banyak lampu - lampu yang berkilat dan berkilau. First dapat keta, memang dah cantik sebab look ekskulsif sebab dah warna hitam berkilat dan tayar Rim 17 dah tukar, memang look nice ar. Tapi makin lama makin bertambah, bertambah accessories dari hari ke hari. Pening kepala aku..

Keta Night Rider (keta kodok)
Dolu-dolu kawan-kawan aku panggil keta bapak aku tu( x ingat keta apa ntah) keta night rider sebab keta tu ada lampu kecik - kecik kat depan lepastu ada microfon boleh cakap - cakap lagi, ekspecheli waktu balik ngaji (UTM Jalan Semarak) aku main nyorok2 ngn kengkawan tiba2 keta night rider tu datang dan cakap " saya nampak intan, dia nyorok kat belakang tong sampah" tak boleh simpan rasia sungguh, dorang terperanjat sebab keta tu boleh bercakap dan ramai2 g kat keta bapak aku pegang2 keta tu (macam lah hebat padahal keta kodok biasa jer). Bapak aku ni banyak akalnya, nak nampak lagi hebat pada keta tu, dia tambahkan lagi sound effect kat dalam keta tu, ada bunyi kambing, lembu, ambulance, polis dan banyak lagi ada..

Exora
So sekarang, keta baru ni renovate tak ingat, kat bahagian depan dekat ngn dashboard tu macam2 dia letak (serabut tengok tau) pastu suka sangat pasang lagu kuat-kuat (lagu MJ lak tu yang paling tak tahan lagu pop yeye)... Ingatkan dah takder microfon tu, tapi tis time ada gak benda alah tu..ada fire extinguisher, speaker yang sangat besar kat belakang bonet, first aid, kayu yg panjang (untuk belasah orang), berus cat yg kecik sikt tu(kegunaan: kalau time traffic light merah dia boleh buang habuk2 yg ada kat dlm keta tu) air mineral yang ada 3-4 botol (tidak boleh minum kerana ianya hanya perhiasan). Sebenarnya banyak lagi yang bapak aku letak dalam keta ni cuma malas nak citer jer.

BAAAA (BYE)

Ni lah mic yang aku mention tu..

Benda alah ni boleh mengeluarkan beberapa bunyi seperti ambulance
polis, anjing, kambing ianya terletak di bawah steering sebelah kiri

kat steering tu ada sticker di mana petunjuk untuk lampu dan signal
sebab keta ni kan terbalik, signal sebelah kiri


aksesori yang terdapat di depan..banyak gile.

7 comments:

yatiyahya said...

upload arr gmbr keta bapak intan tuh..ngeh ngeh..

Chooyaya! said...

memang kelakar la bapak intan kalau nak bubuh aksesori. kerete wuff wuff yg antik mak intan bawakg kerja tu pun tengok la lampu brek ketiga dia mcm satelite tv.. kata kak tonah, kereta ixora tu, kat tmpt bukak pintu ada macam lampu2 disco eh?

Anna said...

Yer bechul...bapak intan tu mmg suka pada lampu2..i dunno why..

Kak Yat> nanti intan upload pic exora tu yer..

redghost said...

hello..kalau setakat penulisan tanpa gambar...apa maknanya????? sila dengar cakap kak broc dan kak kobes tu.


ikhlas,
abang hitman

Chooyaya! said...

Intan, blog intan nicuma ada kaksu, yatie ngan pawie jerk.. muahahahahha

redghost said...

hello...sila penuhkan gambar exora disini


ikhlas tingkat 6,
abang hitman

Anna said...

gambar exora dah upload tapi bahagian dalam sahaja, bahagian luar tak sempat nak capture lagi.