Friday, September 12, 2014

PEMBULI JALANAN

Assalamualaikum kepada pembaca blog Intan..

Haa.. tengok entry je uols  mesti teringat kat KIKI si ratu steering lock tu. Actually KIKI dengan Intan  tak de kena mengena tau bukan kakak bukan adik, kazen, BFF mahupun adik bradik tiri tapi kami saudara dalam Islam.. Emm.. Hebat kan dia.. Terus Jadi famous.. Tapi tak lama sangat la dia famous sebab lepas kes dia kita di timpa dengan satu kejadian iaitu pesawat MH17 terhempas dalam perjalanan dari Amsterdam ke Kuala Lumpur, sungguh tragis. Al - Fatihah.. Wah!! mukadimah yang hebat kan di pagi jumaat yang indah ni.. Alhamdulillah..

Ni ha.. cerita sebenar yang Intan nak share berlakunya semalam, pagi semalam. "Al kisah.. Tersebut la kisah... Sang kancil datang beramai- ramai mengadap Sultan Firaun..Ketepek!!! Mana Firaun pakai Sultan.. Bodoh!!!"  Hahahha.. Ingat tak cerita apa tu? 

Ok ok cerita dia macam gini, pagi semalam masa on the way nak pergi kerja, Intan lalu jalan biasa (Jalan Gombak). Pagi -pagi yg sejuk tu memang kita ada rasa macam perasaan malas nak kerja malas nak bersiap malas nak drive, dah tu blur pulak kan.. Tapi Intan cantik pagi-pagi. Hahaha.. So Intan bawa keta tak laju dalam 60 ke 70 km/hour.. Viva kan tak payah nak pecut laju sangat la.. Tengah drive ni Intan duk lane paling kanan dan lagi 5 meter  ada traffic light kat depan, Sebelum sampai traffic light tu Intan tetiba macam nak tukar lane.. nak duk lane tengah lah sebab kita sedar diri, bawa Viva je so tak payah la nak ada kat lane kanan khusus untuk kereta laju kan.. Intan da bagi signal nak masuk lane kiri plus Intan usha side mirror and semua mirror yang ada, toleh kiri kanan kiri kanan.. memang takde kereta.. Tidak ada satu pun raksasa atau alien kat jalan tu.. Tup tup satu kereta Exora warna hitam pancung dan duduk depan Intan, Nasib kereta ingatkan gajah macam kat Krabi tu. Dah la tak pasang lampu..mana arah datang ntah tibe-tibe muncul.. Siut betol. So kereta tu dah menyenget sikit, kata pancung.. Keta dia tak tinted so Intan boleh nampak laki ke perempuan. Lepas tu dia buka tingkap keta.. Intan nampak la dia kuarkan tangan dia tapi dia pandang Intan melalui cermin belakang, dia pakai baju kemeja warna cerah belang belang pastu pakai jam tak tahu ori ke tak, lepas tu dia tunjuk FUCK kat Intan.. Ek eleh jantan ni.. ko pehal.. Intan balas balik.. tak nak kalah.. Intan buat apa tau? Intan pun bukak tingkap lepas tu lambai-lambai.. *melawankan. Hahahha.. Nampaknye dia tak puas hati la.. dia tunjuk lagi FUCK kat Intan.. Huh!! Intan buat flying kiss.. Tup tup lampu hijau dia terus pecut laju.. Intan pulak terkedek kedek la nak jalan.. Viva ok viva memang cool keta macam keta sport tak boleh duduk ramai-ramai.. Yang bila nak corner nanti dengar bunyi "king..king..king"

Mesti mamat Exora tu bengkek dengan Intan, mesti dia kata.."Bodoh punya orang, aku nak tengok siapa yang bawa ni? Huh da agak da.. POMPUAN pakai tudung!! lembab!!"  Dia tak tahu pulak Intan kata apa.. I SED STOP THE BULLY LA STUBID!!!!! TANGAN YANG MENGHAYUN BUAIAN MAMPU MENGGONCANG DUNIAAaaaaa!!!!!!! Ha.. Puas hati Intan.. 



Toddles
IntanCool4eva

6 comments:

Chooyaya! said...

Intan dengan budak sekolah rendah pon kena buli... hahaha.. oooooo ni kerja ko eh? Kata bizi? Lekas carik package perth!

Anna Dayana said...

Adik Intan pun buli Intan..hahaha.. Intan memang bz kak su.. nanti Intan cari la package tu...

Thank you for call Air Asia..

cikjaja said...

Ehhh..kelakar laaa...hahahah...xpenah tepikir nk wat camtu pn klu kene marah kat jalan..selama ni duk tgk je..blh la apply cara intan tu plak..hahahah..btw selamat berkenalan intannnnnn

cikjaja said...

Ehhh..kelakar laaa...hahahah...xpenah tepikir nk wat camtu pn klu kene marah kat jalan..selama ni duk tgk je..blh la apply cara intan tu plak..hahahah..btw selamat berkenalan intannnnnn

Anna Dayana said...

Hi Cikjaja..

hai selamat berkenalan... dan jangan lupa buat macam intan tulis tu eh..

hihihi

Chooyaya! said...

cikjaja u dengan i taknak salam perkenalan pulak eh? haha