Monday, August 18, 2014

Artis ke Pelajar

Assalammualaikum...

Sabtu lepas (16.8.2014) Intan pergi UiTM.. masuk je dalam kawasan UiTM Shah Alam terus rasa nak nangis sebab cita-cita nak belajar kat UiTM tapi  masa belajar dulu sebok jadi artis tu yang belajar ke mana fikiran ke mana.. Haa.. Artis la sangat.. Mak asyik berangan je zaman belajar.. Gila kejar glamor walaupun jadi pelakon tambahan dapat komisyen 40rm je dah la nak tunggu turn tu lama, kat set je dari 10malam sampai 7 pagi tapi kua kat screen 3 saat je.. Menyampah!!!!!!!! Hahahaha..

Ni nak cerita sikit tentang Intan yang memang nak sambung belajar tapi malas nak bertindak.. Intan ni tak pandai sangat pun, dapat Diploma pun kat Kolej swasta je (Cosmopoint), lepas dah dapat Dip Intan terus kerja.. Kerja dan kerja sampai la pengalaman bekerja masuk 6 tahun dan umor pun nak masuk 3 series.. Sepanjang Intan bekerja memang ada terpikir "Aku ni kalau nak jadi artis popular kena sambung belajar baru meletops.. Hahaha.. takder la..Gurau aja tapi betol apa,artis-artis kat Malaysia ni ramai je yang pandai-pandai belaka kan.. Ok-ok.. Itu la, parents, kawan kawan ramai yang bagi support untuk belajar ni cuma rajin atau malas je la.. 

So Intan decide memang nak sambung belajar, nak ambil Degree.. Intan pun register online, zaman sekarang ni kita online je.. Beli spender pun online kak... Hehehehe.. So Intan register pertengahan tahun lepas tapi regret sebab Intan tak ada MUET, syarat kemasukkan belajar Ijazah Muda Mudi  kena ada MUET at least band 2, kalau terlebih advance tu dapat la masuk THE BAND.. Hahahaha. Jadinya Intan pun ambil la exam MUET tu, konon-konon nak ambil periksa kat sekolah-sekolah je kot-kot boleh belagak dengan budak sekolah tapi silap ooooo dorang memang teral weh.. Intan masa periksa speaking memang banyak kali kantoi.. tapi Alhamdulillah, lulus!!!

Lepas dapat result MUET, Intan pun da start buka web Uitm, UTM, UKM,UPM semua U la .. End up Intan choose Uitm sebab banyak kemudahan dan murah kat Uitm tu.. So lepas ni study semua dalam online je la.. harap-harap dapat la coop semua dengan alam maya ni.. 

Ok lah.. Intan da tak sempat ni, malam ni nak siap-siap pack untuk pergi Krabi.. Party sebelum start belajar bulan 9 ni..Intan akan update pasal E-PJJ procedure next entry ya.. Doakan semoga semuanya berjalan dengan lancar.. Aminnn



Toodless 
IntanUitmDihatiku

3 comments:

Hani said...

good luck intan
kat uitm mesti ada lecturer yang bujang, yang hensem.

nur athiqah said...

hai akak. ehhh kita sama uni. yayyy. nt kita jumpa kat sana ya. kita full time student. huuu :)

Anna Dayana said...

Hani: i wish too.. tapi kita pergi kelas pun sebulan sekali.. acane tu?

Nur Athiqah: nak jumpa macam mana ni? bg la contact so that akk boleh call tiq kalau nak ada apa2 ke..