Friday, October 9, 2009

Uniquely Singapore

yahooo....minggu depan nak pergi Singapore. 12hb sampai 14 hb untuk 3hari 2malam. kitaorang naik airasia jer..murah sikit..ambil pakage sekali tiket flight n hotel baru sorang RM350. Tapi hotel yang **star yang sangat cikai giler...Takper lah bukan nak honeymoon, datang sana nak jalan balik hotel unutk tido dan mandi jer.


Currency untuk Singapore sekarang 2.46. aku baru jer tukar duit RM700.00 dan dapat 284SGD, the hell sikit gile duit yang aku dapat. nampaknya nak bershopping tak dapat ler hanya window shopping jer lah.

Setelah seminggu buat survey mana nak g berjalan kat Singapore diantara tempat-tempatnya ialah:

1. Sentosa Islands
2. underwater World
3. Night Safari
4. Singapore Flyers
5. Orchad Road
6. Bugis Street
7. Singapore Expo
8. Chinatown
9. Little India


Rasanya itulah tempat menarik yang nak di lawati. Nanti aku captured pic yang menarik.
Doakan semoga selamat pergi dan balik yer.babai

2 comments:

yatiyahya said...

intan, jgn pegi nite safari..sebab mahal nk mamp...pegi bugis street yang dekat2 dgn arab street...kat situ brg2 lawa gak...dan murah...
jangan pegi orchard..sebab kat situ terlalu mahal, currency memang tgh mahal..so berhati2 lah berbelanja...kalau senang singgah raya umah kak yati k..:) enjoy yr trip..!

redghost said...

ya betol...tapi orchad la paling happening kalo nak jenjalan malam2 kan. ongkosnyaaaa....waduh2... kalau gi time krismes ade la sale. ala2 boxing day. murah2...murah la sangat kalau x 2.46 kan. siyessss jek