Monday, September 14, 2009

Baju Kurung Putih Berseri..Ayu..kau lah wanita..(VE)

Berdebar - debar jantungku berdebar...(lagu dangdut, sila nyanyi dengan nada yang BETUL ) dah pukul 6.30petang ni, sape nak hantar aku pergi Dewan Perdana ada majlis berbuka puasa ni. Berbuka pukul 7.20..Last sekali bapaku kata drive sendiri ler, sebab dia malas nak hantar..OMG maksudnya aku kena bawa keta EXORA (knight rider) tu ke Dewan Perdana. Bapaku siap pesan lagi bawa keta baik-baik, kalau nak koner pandang cermin belakang, sisi, sebab motor - motor ni jahat.. Wah bertambah-tambah takot ler aku nak bawa tapi sebab dah lambat aku redah jer.... Erm...dalam perjalanan nak ikut jalan mana satu yer...sama ada Semarak (jalan yang sangat kecik spacenya) atau Setiawangsa (jalan yang besar tapi jauh)..Sebab aku pun status P lagi dan agak takot-takot gak, so ikut jalan Setiawangsa. Dalam keta tu pasang radio punya lah kuat tapi sebab tengah konserteret drive jadi aku tak dengar pun satu lagu, dj tengah membebel atau apa saja bunyi dalam radio tu. Kak Su call tanya aku kat mana? Aku masih lagi di Pasar Keramat di mana jalan itu sangat jem. So sampai di Dewan Perdana pukul 7.10 malam. Satu hal lagi nak cari parking lak takder sekali pusing punya pusing dapat lah illegal parking yang mana depan kereta aku ialah kereta Avanza..Adoi..macam mana lak nak parking ni..asyik reverse, ke depan dah dekat 5 kali, arghhh tension lantak lah... keluar kereta and lock pintu berjalan(masa tu rambut tengah cantik) kontrol ayu (kot kot lah ada orang nak berkenalan) menuju ke Dewan Perdana tapi kepala lutut masih vibrate lagi kerana kereta itu. Masuk jer dalam Dewan tengok kaksu dan abg Saz ada kat tepi tu.. OMG mereka berdua pakai baju warna putih sama ngn aku..macam berjanji lah pulak..Taim tu tibe-tibe rasa ayu sangat..
Bila lampu oren, muka pun nampak licin dan cantik


Kak Su yang...yang apa erk? comey...


Kita berdua jauh berbeza tapi citarasa yang sama


Berlalulah hari demi hari
Sayunya hatiku ini
Takku sangka kau di sisi
Baju kurung putih berseri...

Ayu... (kaulah wanita)
Ayu... (kaulah satu bagi)

Semadikanlah selamanya...
Yang teristimewa
Keayuanmu...
Kaulah mawarku kaulah yang satu...
Memberikanku sebutir harapan keikhlasan
Tanpaku diriku tenggelam
Siang malam ku, hanyut di dalam khayalan

Tak mudah kumelupakanmu...
Dalam dirimu pnuh kelembutan
Semakin hari makin rinduku padamu
Tanpamu ku sayu
Terkenang kembali sewaktu pertemuan dulu...

Ayunya senyumanmu
Ayunya sentuhanmu

Semadikanlah selamnya...
Yang teristimewa...
Selama-lamanya...
Keayuanmu...(wajahmu... senyumanmu yang teristimewa)
Keayuanmu

2 comments:

redghost said...

mane gambar knight rider ko nihhhh....????? dah nak raya dah tak haplod haplod lagik

Chooyaya! said...

poyo