Friday, September 4, 2015

Intan is Back!

Hi
Hello Malaysia!

Sorry la lama tak update belog. Intan bizi la sekarang. Bizi sebab adik Intan tak lama lagi nak due. InsyaAllah next week dia bersalin la. Ni cucu pertama ni untuk Mama and Papa Intan (Yang 1 mak, 1 ayah) so Intan macam excited sangat. Kekadang duit ada balance RM200.00 pon Intan gigil-gigil keluar duit beli baju dekat Mothercare untuk anak buah Intan tu walaupon gaji lagi 20 hari. Hahaha. Sekarang kalau Kaksu, Dyba dengan Sarah keluar shopping beli baju anak, tadek la dah Intan buang masa tengok sayur dekat Cold Storage lagi macam selalu, bahkan Intan dah sama naik dengan emak-emak budak dua orang tu.

Hari-hari Intan Google pasal orang bersalin, pasal air ketuban semua macam Intan pulak yang nak bersalin. Nervous sangat! Haritu Kaksu ketawa kuat-kuat sebab Intan sebut air ketuban tu as ‘air ketumban’, mana la Intan taaauuuuuuuuu. Maklumlah takde pengalaman kan? Nak ada anak sendiri pon lambat lagi sebab  BF pon takde lagi. Sobsssss. Korang doakan la eh Intan cepat temu jodoh? Lagipon dorang semua bagi Intan sampai bulan 6 tahun depan je. Kalau Intan tak kawen-kawen jugak, dorang janji nak pretnen beramai-ramai. Time sukan pulak tu. Dah tu kalau semua mengandung, Intan macam mana? Tapi bagus jugak. Memang cita-cita Intan nak jadik Kepten Netball. Biasa kan Kaksu yang Kapten? Dulu masa kat Kuantan time sukan dia mengandung, dapat la Intan merasa sekali jadik Kepten. Puas hati Intan. HAHAHAHAHA


Sekadar Gambar Hiasan
Shein and Sophie ni comel kan? Ni time kitorang bercuti dekat Goldcoast Morib. 
Korang boleh baca pasal vacation ni dekat Blog Kaksu.

Anyway, Intan nak bagitau yang Intan akan start semula kelas pada 4 October 2015 ni, so Intan ada masa sebulan lagi untuk berpoya-poya. Lepas tu kena kosentret study pulak. Impian Intan untuk menggenggam segulung ijazah takkan Intan sia-siakan walaupon Kaksu tu selaluuuu je suruh Intan give up. Dia memang macam tu. Tak support Intan. Yang lain semua support je. Sebab dia malas nak tengok Intan muncung time buat assignment. Ok lah! Intan dah nak balik. Minggu ni ada wedding anak boss dekat Seremban. Pergi sendiri je sebab takde partner. Sedih la.

Toddless
IntankuKesepian

3 comments:

..nOWa.. said...

hahahaaa!

Dyba Dbuh said...

iyan yer....dyba ada ye mok...jgn sedih2..nnti kite shopping baju baby kat motehrcare k..now ada sale tau..additional 10% utk member :)

Anna Dayana said...

nOwa.. lama tak singgah blog Intan kan.. hehehhe

Dyba : kalau akk mengandung dyba jaga akk sama macam akk jaga dyba tak? hehehe